Pilotażowy program "Dobry posiłek w szpitalu".

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia pacjentów przebywających w szpitalach. Jak napisano w uzasadnieniu do zarządzenia prezesa NFZ, wprowadzenie programu pilotażowego wynika ze świadomości szczególnego znaczenia właściwego żywienia pacjentów przebywającego w warunkach szpitalnych. Odpowiednia dieta w szpitalu powinna być integralną częścią całego procesu leczenia, a właściwa ocena stanu odżywienia i wdrażanie odpowiedniego sposobu żywienia istotnym elementem zwiększenia szans chorych na wyzdrowienie, poprawę skuteczności leczenia zachowawczego i  chirurgicznego oraz zmniejszenie ryzyka powikłań i skrócenie czasu gojenia się ran pooperacyjnych. Dobrze odżywiony pacjent szybciej powraca do zdrowia i tym samym może krócej przebywać w szpitalu, co korzystnie wpływa na jego ogólny stan zdrowia fizycznego i psychicznego, a także obniża całkowity koszt leczenia .

Śniadanie dieta podstawowaŚniadanie dieta podstawowa 14-11-2023


 Obiad dieta podstawowa

Obiad dieta podstawowa 14-11-2023

Śniadanie dieta podstawowa 13-11-2023

Śniadanie dieta podstawowa 13-11-2023


Obiad dieta podstawowa 13-11-2023

Obiad dieta podstawowa 13-11-2023

Śniadanie dieta podstawowaObiad diety podstawowej z dnia 09-11-2023


Obiad diet podstawowa

Obiad dietay podstawowej zdnia 09-11-2023

Śniadanie diety podstawowej

Śniadanie dieta podstawowa z dnia 08-11-2023r


Obiad diety podstawowej

 Obiad dieta podstawowa z dnia 08-11-2023

Śniadanie

Śniadanie dieta podstawowa 07-11-2023


Obiad 

Obiad dieta podstawowa 07-11-2023

 Śniadanie


 ObiadObiad 06-11-2023